TUNA BURGERS
This is a nice, healthy, delicate but tasty, alternative to the classic hamburger. You can use tuna, like here, but also swordfish. Add ginger and lemon peel for a fresh and spicy flavour. You don’t need a grinder but a good sharpened knife to break the tuna into small pieces. You can also use a mixer, that will be certainly faster.
Add herbs, like mint, dill, parsley or thyme… they are better if fresh but if you don’t have them all, like me today, do a mix.
When cooking on the pan with a little bit of olive oil remeber that tuna is best if not overcooked! It should be a little bit pink inside, if cooked until all brownish it will be dry!
Serve your tuna burger with some mayonnaise (to which you can add a spoon of Dijon mustard and honey).
If you prefer not have it in the bun serve it with potatoes or other vegetables.


- 600g Tuna
- 1 Lemon (peel to be grated)
- 15g Ginger
- 4 leaves Mint
- 1 spoon Dill
- 1 spoon chopped Parsley
- Salt
- EVO Oil
- Clean surface areas and get your ingredients nice and ready.
- Chop tuna with knife or mixer.
- Add grated ginger, grated lemon peel, and chopped (or dry) herbs.
- Add salt and mix everything with your hands.
- Make 4 burgers of 10cm diameter and 1cm hight or else more but smaller once. Press them well. Rub them with a tiny bit of oil.
- Cook burgers in a hot pan 1.5 minutes each side.
- Ginger is easier to grate when kept in the freezer.
- If your hands get sticky when making the burgers put some oil on them.


- 600gr Thunfisch
- 1 Zitrone, nur die geriebene Schale
- 15gr Ingwer, gerieben
- 4 Pfefferminzblätter
- 1EL gehackter Dil
- 1El gehackte Petersilie
- Salz
- Natives Olivenöl
- Arbeitsfläche reinigen und Zutaten bereitstellen.
- Thunfisch in einem Mixer oder mit einem Messer fein hacken.
- Ingwer, Zitronenschale Kräuter und etwas Salz dazugeben.
- Mit den Händen gut durchmischen.
- Formen Sie 4 Burger von 10cm Durchmesser und 1cm Höhe aus der Masse. Sie können natürlich auch kleinere Burger, dafür mehr machen.
- Die Burger mit etwas Öl bestreichen und in einer heissen Pfanne ca.11/2Min.auf jeder Seite braten.
- Ingwer kann man besser reiben, wenn er gefroren ist.
- Ölen Sie Ihre Händflächen mit etwas Olivenöl ein um die Burger zu formen. So vermeiden Sie, dass die Masse kleben bleibt.