TUNA BURGERS

Fish | January 29, 2016 | By

This is a nice, healthy, delicate but tasty, alternative to the classic hamburger. You can use tuna, like here, but also swordfish. Add ginger and lemon peel for a fresh and spicy flavour. You don’t need a grinder but a good sharpened knife to break the tuna into small pieces. You can also use a mixer, that will be certainly faster.

Add herbs, like mint, dill, parsley or thyme… they are better if fresh but if you don’t have them all, like me today, do a mix.

When cooking on the pan with a little bit of olive oil remeber that tuna is best if not overcooked! It should be a little bit pink inside, if cooked until all brownish it will be dry!

Serve your tuna burger with some mayonnaise (to which you can add a spoon of Dijon mustard and honey).

If you prefer not have it in the bun serve it with potatoes or other vegetables.

TUNA BURGERS
Serves 4
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Prep Time
25 min
Cook Time
3 min
Total Time
28 min
Prep Time
25 min
Cook Time
3 min
Total Time
28 min
Ingredients
  1. 600g Tuna
  2. 1 Lemon (peel to be grated)
  3. 15g Ginger
  4. 4 leaves Mint
  5. 1 spoon Dill
  6. 1 spoon chopped Parsley
  7. Salt
  8. EVO Oil
Instructions
  1. Clean surface areas and get your ingredients nice and ready.
  2. Chop tuna with knife or mixer.
  3. Add grated ginger, grated lemon peel, and chopped (or dry) herbs.
  4. Add salt and mix everything with your hands.
  5. Make 4 burgers of 10cm diameter and 1cm hight or else more but smaller once. Press them well. Rub them with a tiny bit of oil.
  6. Cook burgers in a hot pan 1.5 minutes each side.
Notes
  1. Ginger is easier to grate when kept in the freezer.
  2. If your hands get sticky when making the burgers put some oil on them.
Nonna Armida Love Family Food http://nonnarmida.ch/
THUNFISCHBURGER
Serves 4
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Prep Time
25 min
Cook Time
3 min
Total Time
28 min
Prep Time
25 min
Cook Time
3 min
Total Time
28 min
Ingredients
  1. 600gr Thunfisch
  2. 1 Zitrone, nur die geriebene Schale
  3. 15gr Ingwer, gerieben
  4. 4 Pfefferminzblätter
  5. 1EL gehackter Dil
  6. 1El gehackte Petersilie
  7. Salz
  8. Natives Olivenöl
Instructions
  1. Arbeitsfläche reinigen und Zutaten bereitstellen.
  2. Thunfisch in einem Mixer oder mit einem Messer fein hacken.
  3. Ingwer, Zitronenschale Kräuter und etwas Salz dazugeben.
  4. Mit den Händen gut durchmischen.
  5. Formen Sie 4 Burger von 10cm Durchmesser und 1cm Höhe aus der Masse. Sie können natürlich auch kleinere Burger, dafür mehr machen.
  6. Die Burger mit etwas Öl bestreichen und in einer heissen Pfanne ca.11/2Min.auf jeder Seite braten.
Notes
  1. Ingwer kann man besser reiben, wenn er gefroren ist.
  2. Ölen Sie Ihre Händflächen mit etwas Olivenöl ein um die Burger zu formen. So vermeiden Sie, dass die Masse kleben bleibt.
Nonna Armida Love Family Food http://nonnarmida.ch/

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